ISF

International school sport federation priznat je od međunarodnog olimpijskog odbora i promovira vrijednosti i interese obrazovanja kroz sport.

Naši događaji, Svjetsko prvenstvo u školama i gimnazijada, imaju za cilj promovirati među mladima: međusobno razumijevanje, osnaživanje volontera, mir, nediskriminaciju, zdrav način života, socijalnu uključenost i ravnopravnost spolova. Na taj način doprinosi podržavanju obrazovnih staza mladih kako bi ih se osnažilo kao građane svijeta. ISF slijedi svoje ciljeve neovisno iz političkih, religijskih ili rasnih razloga.

Vizija i vrijednosti

Sport može uvelike doprinijeti fizičkom, društvenom i intelektualnom razvoju mladih. Sport je prevladavajući alat za promicanje međusobnog razumijevanja, mira i tolerancije. Snaga sporta može srušiti kulturne, vjerske i ideološke prepreke, bez obzira koliko velike.

Misije i ciljevi
  • Organizacija svjetskih školskih prvenstava
  • Koristiti snagu sporta za nadahnuće, uključivanje i edukaciju mladih
  • Omogućiti mladima obogaćujuće životno iskustvo i multikulturalnu razmjenu
  • Osnažiti mlade da postanu sportski lideri
Što je..

Školski sport smatramo strukturiranim učenjem koje se odvija izvan školskog kurikuluma koji se ponekad naziva i izvannastavnim učenjem. Kontekst učenja za učenje je fizička aktivnost.

Program "školskog sporta" ima potencijal razvijanja i proširivanja temeljnog učenja koje se odvija u tjelesnom obrazovanju. ISF priznaje nacionalno tijelo zaduženo za provođenje školskih sportskih aktivnosti za učenike stare 13-18 godina.