vijesti

TRČANJE OKO JEZERA S PREDIVNIM POGLEDOM

Objavljeno: 27. listopada 2021.

Na Bundeku se 20. listopada 2021. godine održalo prvenstvo Grada Zagreb u krosu. Bio je predivan sunčan dan pa je bilo ugodno za trčanje. Staza za trčanje prolazila je oko jezera pa su trkači imali predivan pogled. Natjecanje je počelo već oko 9 sati ujutro. Prvo su trčali srednjoškolci, a zatim osnovnoškolci od 4.-8. razreda. Srednjoškolaca je sveukupno nastupilo 26 ženskih ekipa sa 102 natjecateljice i 34 muške ekipe sa 119 natjecatelja. Cure su trčale 1600 metara, a mladići 2000 metara. 


Prvo mjesto od ženskih ekipa je osvojila Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, drugo mjesto I. Gimnazija, a treće mjesto je osvojila Gimnazija Tituša Brezovačkog. Prvo mjesto od muških ekipa osvojila je Gimnazija Lucijana Vranjanina, drugo mjesto I. Tehnička škola Tesla, a treće mjesto je osvojila Graditeljska tehnička škola. 


Natjecanje srednjih škola završilo je oko 11 sati, a u 11.15 počelo je natjecanje osnovnih škola od 4.-6. razreda i 7.-8. razreda. Prvo su trčali dječaci od 7.-8. razreda s početkom u 11.30 te djevojčice s početkom u 12.15 sati. Dječaci iz nižih razredi s utrkom su započeli u 13 sati, a djevojčice oko 14 sata. 

Dječaci sedmih i osmih razreda trčali su 1200 metara, djevojčice sedmih i osmih razreda 1000 metara, isto kao i dječaci od 4-6 razreda, dok su djevojčice od 4-6 razreda trčale 800 metara.
Sveukupno je nastupila 51 muška ekipa sa 179 natjecatelja sedmih i osmih razreda, 48 ženskih ekipa sa 151 natjecateljicom sedmih i osmih razreda, 35 muških ekipa sa 124 natjecatelja 4-6 razreda te 29 ženskih ekipa sa 97 natjecateljica 4-6 razreda. 

Pobjednici natjecanja osvojili su medalje i diplome. Pobjednik u kategoriji sedmih i osmih razreda kod dječaka je OŠ Otona Ivekovića, drugo mjesto je osvojila OŠ Medvedgrad a treće OŠ Pantovčak. Prvo mjesto kod djevojčica sedmih i osmih razreda je osvojila OŠ Medvedgrad, drugo mjesto OŠ Vrbani, a treće OŠ Ivana Gorana Kovačića. 
Prvo mjesto kod dječaka 4.-6. razreda je osvojila OŠ Ljubljanica, drugo mjesto OŠ Trnsko te treće OŠ Pavleka Miškine. Prvo mjesto kod djevojčica od 4-6 razreda je osvojila OŠ Pavleka Miškine, drugo OŠ Medvedgrad te treće OŠ Antuna Branka Šimića. Na državno natjecanje koje će se održati u Poreču od muških ekipa ide OŠ Otona Ivekovića te OŠ Medvedgrad kod sedmih i osmih razreda, a od ženskih ekipa sedmih i osmih razreda idu OŠ Medvedgrad i OŠ Vrbani. Od muških ekipa 4-6 razreda ide samo OŠ Ljubljanica, a kod ženskih ekipa 4-6 razreda ide OŠ Pavleka Miškine. 
Natjecanje je završilo oko 15 sati. Nitko od natjecatelja nije se ozbiljno ozlijedio. Nakon natjecanja svi su se vratili do svojih škola ili otišli doma gradskim autobusom ili organiziranim prijevozom.

Iva Mirko, 7.a, OŠ Otok
članica press odjela ŠSSGZ-a