vijesti

ODRŽAN 2. ZG DAN ŠKOLSKOG SPORTA

Objavljeno: 17. ožujka 2023.

Školski sportski savez Grada Zagreba u Areni Zagreb ugostio više od 750 sportašica, sportaša i izvođača s 6 500 gledatelja koji su podržali učenice i učenike zagrebačkih škola na njihovom putu do Državnog prvenstva!

Zagreb, 15. ožujka 2023. godine - ZG Dan školskog sporta u Areni Zagreb okupio je najbolje školske nogometaše, odbojkaše, košarkaše i rukometaše, ali i male igrače graničara te pred velikom publikom učenika, roditelja i ostalih navijača otkrio nove zagrebačke predstavnike na velikim Državnim prvenstvima u školskom sportu.


Prvenstvo Zagreba održalo se uz podršku Grada Zagreba, Sportskog saveza Grada Zagreba, Hrvatskog školskog sportskog saveza, a otvorio ga je izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, g. Luka Juroš, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. 

Zahvaljujemo Ministarstvu turizma i sporta, Ministarstvu znanosti i obrazovanja i Agenciji za odgoj i obrazovanje te predstavnicima sportskih saveza i klubova koji su sudjelovali u dodjelama nagrada zagrebačkim prvacima te pomogli uspješnoj organizaciji cijelog sportskog dana .

Ovo je Prvenstvo velik iskorak u predstavljanju školskog sporta i svih mladih talenata u Zagrebu, među kojima se sigurno kriju budući vrhunski sportaši – Školski sportski savez Grada Zagreba zahvaljuje svima koji su sudjelovali na još jednom velikom ZG Danu školskog sporta, kao i organizacijskom timu i volonterima koji su pomogli u stvaranju divnog iskustva za stotine mladih zagrebačkih školaraca! 


Više o Prvenstvu i rezultate svih utakmica pročitajte ovdje: ŠSSGZ (zgdan.eu), dok snimku pogledajte na ŠSSGZ TV-u.