vijesti

U ŠSD DUBRAVA ODRŽANO JE ZANIMLJIVO PRVENSTVO GRADA ZAGREBA ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE 4. - 6. RAZREDA

Objavljeno: 5. svibnja 2023.

Dugogodišnja tradicija je na veselje svih prisutnih u ŠSD Dubrava, a pogotovo odlično popunjenih tribina s bučnim navijačima, nastavljena. Jer, zbog pandemije virusa Covid 19 nije se održalo posljednjih godina Prvenstvo Grada Zagreba u futsalu, rukometu, košarci i maloj odbojci za djevojčice i dječake od  4. do 6. razreda osnovnih škola. 

U srijedu 3. svibnja, u ŠSD Dubrava, okupilo se tako 16 ekipa i u 8 finalnih utakmica, gdje je sudjelovalo više od 200 mladih sportaša, od jutra do kasnog popodneva odlučilo o najboljima koji će uskoro nastupiti i na državnoj poluzavršnici skupine Sjever.  Jer, put do završnice Državnog prvenstva za učenike 5. i 6. razreda, koje se tradicionalno održava u Vinkovcima, ove godine od 31. svibnja do 3. lipnja, jako je dug, i tamo doista stižu samo najbolji.

Sve je krenulo odmah u siječnju, ligaškim utakmicama u Zagrebu, gdje su se na temelju tih plasmana škole plasirale na završnicu Prvenstva Grada Zagreba. Pa su tako sada prvaci grada u odbojci postali mladi sportaši OŠ I. G. Kovačića, koji su s 2:0 (18,17) pobijedili svoje vršnjake iz OŠ M. Lovraka. Kod djevojčica prvakinje su odbojkašice OŠ I. Cankara, koje su također s 2:0 (24,23) u vrlo tijesnoj i neizvjesnoj borbi, u oba seta “na razliku”, savladale OŠ A. Stepinca.

Ni u futsalu nije nedostajalo uzbuđenja, pa su tako kod dječaka pobjednika odlučili kazneni udarci, jer je dramatičan susret u regularnom dijelu završio 2:2. Na kraju su više sreće imali dječaci OŠ Bukovac koji su s ukupnih 6:5 na kraju pobijedili OŠ Prečko. Kod djevojčica pak nije bilo toliko neizvjesnosti, OŠ A. Stepinca s 3:0 je pobijedila OŠ M. Lovraka.Lagane su pobjede u finalu ostvarili mladi rukometaši OŠ M. Lovraka koji su s 14:8 slavili nad OŠ P. Miškine, te rukometašice OŠ Jelkovec koje su još uvjerljivije, s 23:12, nadigrale vršnjakine iz OŠ P. Miškine.

Za kraj je ostala košarka, gdje su djevojčice OŠ Savski gaj s 28:12 pobijedile OŠ L. pl. Matačića, dok su dječaci iz OŠ I. Meštrovića sa 21:17 u neizvjesnoj utakmici savladali na kraju vršnjake iz OŠ Remete.   

Spomenuli smo već, ovo je Prvenstvo u ŠSD Dubrava doista puni pogodak, i uz Školski sportski dan nedavno održan u Areni Zagreb za učenike viših razreda, pokazatelj da u Zagrebu postoji jako puno talentiranih, mladih sportaša koji će za koju godinu plijeniti pažnju svekoliko sportske hrvatske javnosti.

Lijepo je bilo vidjeti etablirane sportaše na tribinama kako uživaju gledati ove klince koji kroče njihovim stopama. Pa se tako proslavljena hrvatska odbojkaška reprezentativka Katarina Barun Šušnjar, koja je ostvarila i zavidnu internacionalnu karijeru, sa sjetom prisjetila svojih prvih odbojkaških dana, baš na ovakovim prvenstvima, igrajući za OŠ Alojzija Stepinca koja se i sada našla u finalu. 

Teško je i pobrojati sve sportaše koji su došli pogledati pojedine utakmice, neki su i na kraju dodijelili medalje sudionicima, no spomenimo tek neke: odbojkašica Vesna Jelić, rukometaši Željko Musa i Nikola Grahovac, mladi nogometaš Dinama Fran Topić, ali i bivši hajdukovac Mario Carević, košarkaški trener Jeronimo Šarin ali i bivši košarkaš i ministar Zdravko Marić.Doista, na tribinama je bilo bilo jednako živo i uzbudljivo kao i na terenu, pravi sportski dan u uvijek sportskoj Dubravi. 
 
NAJBOLJI STRIJELCI, IGRAČICE I IGRAČI:

Najbolji igrač finalne utakmice u maloj odbojci – FILIP NUIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića
Najbolja igračica finalne utakmice u maloj odbojci – KARLA GULIN, OŠ Ivana Cankara
Najbolji strijelac u futsalu za dječake – FILIP NUIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića – 14 golova
Najbolji strijelac u futsalu za djevojčice – LETIZIA LJUTIĆ, OŠ Alojzija Stepinca – 32 gola
Najbolji strijelac u rukometu za dječake – NIK KAZIMIR ILIJAŠ, OŠ Pavleka Miškine – 56 golova
Najbolji strijelac u rukometu za djevojčice – LARA VARENINA, OŠ Pavleka Miškine – 28 golova
Najbolji strijelac u košarci za dječake – NIKŠA ZLOPAŠA, OŠ Remete – 92 koša
Najbolji strijelac u košarci za djevojčice – LUCIJA CUNDEKOVIĆ, OŠ Love pl. Matačića – 84 koša