vijesti

SPORTSKI PRAZNICI - OTVORENE PRIJAVE

Objavljeno: 23. svibnja 2023.

Otvorene su prijave za Sportske praznike koji će se održati od 26. lipnja do 21. srpnja

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.​

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.


MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA1. GRUPA od 26.  do 30. lipnja 

2. GRUPA od 3. do 7. srpnja

3. GRUPA od 10. do 14. srpnja

4. GRUPA od 17. do 21. srpnja


Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite OVDJE


Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.


KAKO SE PRIJAVITI?

Prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina.

Kada otvorite portal HŠSS-a, ponudit će Vam se da upišete OIB djeteta i broj iskaznice HŠSS-a, te da odaberete županiju i termin u kojem želite sudjelovati.

Svako dijete koje sudjeluje u programu Sportski praznici mora imati iskaznicu HŠSS-a, ako ju trebate izraditi, to možete učiniti OVDJE. Ako trebate pomoć s izradom iskaznice, pročitajte upute OVDJE.

Portal će se za svaki tjedan zaključati u PETAK prije tog tjedna, kako bi voditelji mogli pregledati popis prijavljenih i liste čekanja.

VAŽNO!

Ukoliko želite, dijete možete prijaviti na više tjedana, no s obzirom da se očekuju liste čekanja, nakon prvog potvrđenog tjedna, dijete će za svaki sljedeći automatski ići na listu čekanja te će nakon zatvaranja prijava dobiti obavijest o tome može li sudjelovati (ukoliko nije dosegnut maksimalan broj učenika).

Pratite i dalje naše stranice za više obavijesti o lokacijama, terminima i prijavama za svaku grupu, a za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na email adresu sportski.praznici@skolski-sport.hr