vijesti

KOŠARKA FINALE OŠ I SŠ

Objavljeno: 9. ožujka 2020.

U Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, u petak, 21.2.2020. održane su finalne utakmice Prvenstva Grada Zagreba u košarci za srednje i osnovne škole.

OŠ PAVLEKA - OŠ VEĆESLAVA HOLJEVCA (34:35) 

Na prvenstvu Grada Zagreba led su probile prvom utakmicom djevojke OŠ Pavleka Miškine i OŠ Većeslava Holjevca. S obzirom na neizvjesnost koja je vladala prostorom tijekom utakmice, može se sa sigurnošću reći da su se cure ozbiljno vodile najpoznatijm sportskim sloganom: „Brže, bolje, jače!“ Kako se vrijeme odmicalo kraju, tako je i ritam udaranja lopte postajao sve dramatičniji, a uzdasi dublji i brži. Na samom kraju fascinantne borbe, finalnu pobjedu izborile su djevojčice OŠ Većeslava Holjevca rezultatom 34:35.

 
OŠ SAVSKI GAJ - OŠ MLADOST (64:42)

Nakon prve utakmice na teren su utrčali dječaci OŠ Savski Gaj i OŠ Mladost te zapalili impoznatnu dvoranu Prelog neustrašivom željom za pobjedom.


Usklici neumorno vatrenih navijača sa tribina itekako su pridonjeli napetosti atmosfere te širili snažnu energiju na sudionike. Zasluženu pobjedu 64:42 odnijeli su na krilima dječaci OŠ Savski Gaj predvođeni Damirom Validžićem, svojim voditeljem.


Voditelj ekipe dječaka OŠ Savski Gaj, Damir Validžić, priznao nam je: „Konkurencija nije bila toliko jaka ove godine te smo očekivali prvo mjesto. Imamo jako kvalitetnu ekipu, većina su osmaši koji se već jako dobro poznaju na terenu. Što se tiče državnog prvenstva, najveći konkurenti su nam ekipe iz Zadra i Osijeka. Sigurno neće biti lako, ali dati ćemo sve od sebe!“


III. GIMNAZIJA - ŠPORTSKA GIMNAZIJA (37:22)

Kategoriju srednjih škola otvorile su entuzijastične djevojke III. i Športske gimanzije. Svakim prolaskom lopte kroz obruč rasla je temperatura na terenu, a borba za plasman na državno prvenstvo bila je i više nego opaka sve do trenutaka kada djevojke iz III.  preuzimaju vodstvo i drže stabilan rezultat s nevjerojatnom sigurnošću do samog kraja. Nadasve zanimljiva utakmica privela se kraju uvjerljivom pobjedom III. gimnazije 37:22.

 


ŠPORTSKA GIMNAZIJA - III. GIMNAZIJA (43:44)

Posljednja i ujedno najdramatičnija utakmica odigrala se između mladića Športske i III. gimnazije. Učestalo struganje tenisica i lupanje lopte po parketu dvorane povećavali su tenzije i opakoj borbi davali još više jačine. Mladi košarkaši ostavili su srce na terenu trčeći od koša do koša te samim time utakmicu pretvorili u sve, samo ne monotonu! 


Zasluženo prvo mjesto i osigurano sudjelovanje na državnom natjecanju pripalo je dečkima III. gimnazije krajnjim rezultatom 43:44.


„Ozbiljno smo se pripremali i svaku tekmu smo išli na pobjedu. Kostur ekipe je isti već dvije godine što nam uvelike pomaže. Uvijek nam je jako dobra atmosfera, unutar, ali i van terena. U cijeloj sezoni dečki su imali samo jedan poraz, dok cure niti jedan! Osjećamo se odlično, odrađeni su prvi treninzi, proučili smo već protivnike i jedva čekamo Zadar!“, ispričao nam je Luka Kumbrija, voditelj ekipa djevojka i mladića III. gimnazije.Elena Miklečić,

press odjel ŠSSGZ-a