vijesti

FUTSAL OSNOVNE ŠKOLE - POLUFINALA

Objavljeno: 19. ožujka 2020.

U petak, 6. ožujka 2020. u dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga odigrane su polufinalne utakmice i utakmice za 3. mjesto u futsalu za osnovne škole s početkom u 15:00 sati.

DJEVOJČICE


OŠ KAJZERICA - OŠ BARTOLA KAŠIĆA (3:1)


Polufinale futsala osnovnih škola otvorile su djevojčice OŠ Kajzerica utakmicom protiv OŠ Bartola Kašića. Od samog početka dvoboja ljubičaste su uvjerljivo vladale terenom, a već u devetoj minuti desetka (Luana Vanjak) zabija prvi gol za Kajzericu. Inače igračica ŽNK Agram, ambiciozna Luana u sljedećih nekolino minuta utakmice donosi još dodatna dva zgoditka svojoj ekipi. Djevojčice OŠ Bartola Kašića probudile su se tek u zadnjim minutama drugog poluvremena kada Kozina (14) zabija njihov prvi gol, stoga utakmica kojom smo otovrili polufinale futsala završava rezultatom 3:1.


OŠ BANA JOSIPA JELAČIĆA  – OŠ JELKOVEC (0:2)

Plavo narančaste ili žuto crne?- pitanje je sad! Nakon prve utakmice, sljedećih 30 minuta terenom su jurile djevojčice OŠ bana Josipa Jelačića i OŠ Jelkovec. Nogometna lopta letjela je na sve strane, voditelji Zubčić i Ozimec bodrili su svoje klinceze bez prestanka u čemu su im pomogli i vjerni navijači na tribinama! Dinamiku u igru unosi igračica broj pet (Dora Mujakić) zabivši prvi gol za Jelkovec. Plavo narančaste žarile su upornošću, no obrana Jelkovca bila je uistinu čvrsta. Sam kraj zaključile su žuto crne završnim rezultatom 0:2 te poslavši OŠ bana Josipa. Jelačića u borbu za treće mjesto.


OŠ BANA JOSIPA JELAČIĆA – OŠ BARTOLA KAŠIĆA (4:0)

Srce je kucalo jače i jače jer se igrala odlučujuća utakmica! Za treće mjesto borile su se djevojčice OŠ bana Josipa Jelačića, prepoznatljive i kao plavo narančaste te jednostavne jednobojne sive OŠ Bartola Kašića. Je li razmak od prve utakmice do četvrte djevojčicama poslužio kao kvalitetan odmor i vrijeme za pripremu ili ih je samo izbacio iz takta? Bila je to opaka borba, no bolju formu ipak su nam pokazale plavo narančaste samouvjereno sakupljajući golove. Bilo je tu mnogo pokušaja napada, no igračice bana Josipa Jelačića se nisu dale smesti. Pošteno su se izborile za brončano odličje rezultatom 4:0.

 

DJEČACI


OŠ ŠESTINE – OŠ VOLTINO (6:1)


Nakon druge utakmice djevojčica došlo je vrijeme da svoje nogometne vještine pokažu i dječaci. Na parket dvorane Prirodoslovne škole Vladimira Preloga utrčali su dječaci OŠ Šestine i njihovi protivnici, OŠ Voltino. Odmah na samom početku igre dječaci OŠ Šestine pokazuju zube te igrač broj 6, Fran Blazičko, zabija njihov prvi gol. Već u četvrtoj minuti trinaestica, Noa Blažev, zabija još jedan gol za Šestine! Žuto - plavi dominiraju terenom te do kraja uspiju zabiti još četiri gola, dok se momčad Voltina nažalost budi tek u dvadeset i sedmoj minuti kada igrač s brojem 7 zabija prvi gol. Utakmica je završila pobjedom OŠ Šestine, rezultatom 6:1.
OŠ JELKOVEC - OŠ BANA JOSIPA JELAČIĆA (2:2, 6m 5:4)

Neustrašiva utakmica između OŠ Jelkovec i OŠ bana Josipa Jelačića počelala je u 17:25. Obje strane srčano su se borile jer pobjeda odlučuje tko pakira kofere za državno prvenstvo u Poreču. Gotovo u prvih deset minuta Jelkovec zabija dva gola, a Jelačić nevjerojatno izjednačuje do kraja drugog poluvremena! Pucaju se kazneni udarci, prvo šestica Jelkovca odlučno započinje preciznim pogotkom, ali zatim dolazi jedanaestica Jelačića i opet izjednačuje. Ova žestoka borba zatvorena je veličanstvenim pogotkom igrača broj 5 (Luka Zadrić) za Jelkovec. Nakon penala rezultat je 5:4.
OŠ VOLTINO - OŠ BANA JOSIPA JELAČIĆA (2:3)

Igra se za treće mjesto, neizvjesnost maksimalna. OŠ Voltino ili OŠ bana Josipa Jelačića? Sivi graciozno odmah u trećoj minuti zabijaju prvi pogodak, no ubrzo, Jelačić se osvećuje, dovodi do izjednačenja te samouvjereno preuzimaju vodstvo golovima koje zabijaju igrač broj 7, Branimir Glasnović te igrač broj 9, Filip Vukelić. Voltino zabija drugi gol tek na kraju drugog poluvremena te im ne ostaje vremena za izjedanačenje. Iako su igrači obiju strana dobro utrenirani, susret je završio rezultatom 2:3 i tako smijestio dječake OŠ Voltino na četvrto mjesto.

 

Elena Miklečić,

press odjel ŠSSGZ-a