vijesti

PRIJEM DRŽAVNIH PRVAKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2023./2024.

Objavljeno: 3. srpnja 2024.

Zamjenik gradonačlenika Luka Korlaet primio predstavnike državnih prvaka!

Danas je u zgradi Gradske uprave održan prijem mentora/voditelja te predstavnika učenika/ca državnih prvaka u natjecanjima školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2023./2024. 


Zamjenik je čestitao pobjednicima na izuzetnom uspjehu i poželio im još puno dobrih rezultata na sportskom i akademskom polju: „Vi ste  perjanice zagrebačkog školskog sporta i prvaci na hrvatskim školskim natjecanjima. Veselim se upoznati svakog od vas ponaosob i vidjeti prezentaciju o Školskom sportskom savezu Grada Zagreba, odnosno o vašim uspjesima i rezultatima. Svima nam je sport jako važan i imamo velika ulaganja u školski sport i velika očekivanja od školskog sporta, i to ne samo onaj vrhunski sport, nego i rekreativni i školski. Povećavaju se ulaganja u škole i u dvorane kao i ulaganja u trenere“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika.
Ove godine, na natjecanjima je sudjelovalo preko 15 tisuća učenika i učenica, što je impresivna brojka! Gradska uprava posebno cijeni sport i poticanje mladih da se bave sportom jer je to jedan od najboljih načina za gradnju prijateljstava, stjecanje zdravih navika i razvoj različitih vještina.U školskoj godini 2023./2024. na završnicama državnih prvenstava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza nastupilo je 107 školskih sportskih društava te su osvojili ukupno 66 medalja od toga 29 zlatnih, 22 srebrne i 15 brončanih medalja. U ime gostiju, zamjeniku gradonačelnika zahvalio je predsjednik Školskog sportskog saveza Grada Zagreba Pere Markić. Istaknuo je sve veću popularnost sportskih natjecanja svake godine te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom odličnom suradnjom s Gradom i djelatnicima Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. 


Čestitamo svim sudionicima i njihovim mentorima! 


POPIS DRŽAVNIH PRVAKA