vijesti

REZULTATI NATJEČAJA ŠKOLSKI SPORT I OLIMPIJSKI POKRET

Objavljeno: 24. travnja 2020.

Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom provodi već devetu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bili su olimpijski piktogrami, a u učenici su trebali osmisliti jedan ili više piktograma za olimpijske ili neolimpijske sportove.


Obzirom na situaciju oko pandemije bolesti koronavirusa, naknadno je donesena odluka da se radovi na natječaj mogu slati, osim u fizičkom, i u elektronskom obliku. 


Ocjenjivački sud, u satavu: Ana Popovčić (Hrvatska olimpijska akademija), Goran Jukić (Hrvatski školski sportski savez) i Darko Gregec (prof. likovne kulture) održao je online sjednicu u srijedu, 22. travnja te odlučio da se ove godine i u kategoriji osnovnih i u kategoriji srednjih škola dodjeljuje samo prva i druga nagrada. Ocjenjivački sud donio je sljedeću odluku o pobjednicima natječaja:


U kategoriji osnovnih škola:


1.mjesto osvojio je rad učenice Lare Zajac iz OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice (ŠSD Eugen Kumičić)2.mjesto osvojio je zajednički rad učenica Iva Anić, Dora Drenški, Magdalena Ćaran i Lucija Ivanović iz OŠ Antuna Branka Šimića iz Zagreba (ŠSD Trnovčica)U kategoriji srednjih škola:


1.mjesto osvojio je rad učenika Špire Matijeka iz Škole likovnih umjetnosti iz Splita


2.mjesto osvojio je  rad učenice Julije Levačić - Tkalec iz Graditeljske škole Čakovec iz Čakovca (ŠSD Graditelj)
Nagrađenima učenicima i školskih sportskim društvima biti će dodijeljene vrijedne nagrade u sportskoj opremi i rekvizitima u novčanim protuvrijednostima. Prvoplasirana školska sportska društva u svakoj kategoriji dobit će paket sportske opreme i rekvizita  vrijednosti od 6.000,00 kuna, a drugoplasirana školska sportska društva u vrijednosti od 5.000,00 kuna.


Učenici autori nagrađenih radova dobiti će sportsku opremu i rekvizite u vrijednosti od 1.200,00 kuna za prvo mjesto i 1.000,00 kuna za drugo mjesto.


Obzirom na situaciju oko pandemije bolesti COVID-19 te rad škola i prodajnih mjesta sa sportskom opremom, nagrade će biti dodijeljene u terminu kada će to biti moguće, najvjerojatnije na početku iduće školske godine 2020./2021.


Ovdje možete pogledati rezultate natječaja ili na mrežnoj stranici HŠSS-a.