vijesti

ONLINE VJEŽBAONICA

Objavljeno: 21. rujna 2020.

Online vježbaonica svakoga tjedna donosi nam zanimljive treninge kojima ćete unaprijediti svoje zdravlje, ali i kratke edukativne video klipove u kojima ćemo s našim gostima razgovarati o školskom sportu, vježbanju, zdravim navikama, zdravoj prehrani, mentalnoj higijeni te ostalim temama iz područja zdravog i aktivnog načina života.

Online vježbaonica donosi nam izjave i poruke osoba iz javnog života, sportaša, političara, naših članova iz županijskih školskih sportskih saveza. Najvažnije, naši sugovornici su i naši voditelji, profesori tjelesne i zdravstvene kulture i naši učenici.

Saznati ćemo što ih je privuklo sportu, zašto je sport važan, kolika je uloga školskog sporta i profesora tjelesne i zdravstvene kulture bila u njihovom odabiru sporta ili profesije kojom se danas bave.

Svakog tjedna najavljujemo naše goste, dovodimo ih u vaš dom putem ONLINE VJEŽBAONICE.

Kako bismo probili led i doveli naše tijelo na „radnu temperaturu“, Online vježbaonicu započinjemo prvim od 12 treninga koji je za nas pripremio naš ambasador, poznati magistar kineziologije Mario Mlinarić.Kroz nekoliko sljedećih tjedana s Mariom ćemo proći program 12 treninga baziran na specifičnim vježbama koje se izvode vlastitim tijelom. Vježbe su namijenjene svim dobnim skupinama, a mogu se izvoditi svugdje i uvijek. Svaki trening je posebno osmišljen, modificiran i prilagođen. U treninzima uz Marija Mlinarića sudjeluju dvije mlade sportašice, Karla Čovran i Nika DiGiusto.

Cilj treninga, ali i cijelog projekta je da zdrav život postane navika klincima, klincezama, sportašicama, sportašima i svim školarcima. Naša želja je osvijestiti djecu o važnosti kretanja, potaknuti sportski duh i ojačati imunitet u vrijeme pandemije.

Cijeli program Online vježbaonice moći će se pratiti na YouTube kanalu „Online vježbaonica“ te na mrežnoj stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza od ponedjeljka, 21.09. u 12:00 sati kada vam donosimo prvu emisiju.

Vježbajte sa nama, ostanite tjelesno aktivni i zdravi.